Wacht niet op een goede dag, maak er een!

Over Mij

“Altijd op zoek naar de mens achter de “patiënt”!”

Mijn naam is Erna van Buiten. Ook ik werd van de een op de andere dag mantelzorger. Mijn moeder werd ziek en was alleenstaand met alleen maar een dochter, ik dus…
Ik was net moeder geworden van ons eerste kind en was eigenlijk net weer begonnen met werken in het ziekenhuis na mijn zwangerschapsverlof. En vanzelfsprekend nam ik de zorg voor mijn moeder er ook bij. Mee naar alle afspraken bij de artsen, de onderzoeken, de boodschappen, extra huishoudelijke activiteiten als ze in haar eigen huis was. Maar er waren ook tijden dat het zo slecht ging dat ze bij ons woonde. Ik zag mijn moeder als patiënt.
Mijn jonge zoon ging overal mee naar toe in de Maxi-Cosi. Mijn leven bestond uit werken en zorgen voor… Het voelde niet eens zozeer als een zware tijd. Maar achteraf heb ik zoveel mooie momenten gemist omdat ik maar doorging. Mooie eerste momenten van mijn zoon, mooie waardevolle momenten met mijn moeder en mijn eigen ontwikkeling als jonge moeder.

IK GUN JOU MOOIE VERBINDENDE MOMENTEN OM LATER OP TERUG TE KIJKEN.
“WACHT NIET OP EEN MOOIE DAG, MAAR MAAK ER EEN!”

Op mijn 17e begonnen met de opleiding tot verpleegkundige en ik heb dit mooie vak mogen uitvoeren in verschillende werkvelden. Zo kon ik overal achter de schermen kijken en de zorg zien veranderen. Wat werkt beter? Werken volgens een bepaald protocol of juist wat meer vanuit jezelf? Werken vanuit tijdsdruk of vanuit rust en aandacht?
Protocollen en tijdsdruk geven een richting, je eigen inbreng en echte aandacht maken het waardevol.
Ik specialiseerde me in complementaire zorg (zorg die aanvullend is aan de reguliere zorg) en kon hierdoor de zorg meer afstemmen op de persoon die ik voor me had. Kleine aanpassingen in de zorg hadden zo soms grote gevolgen in het contact met degene die de zorg ontving. Steeds meer kwetsbare ouderen en hun mantelzorgers kwamen op mijn pad en kon ik helpen om samen mooie momenten te creëren. Daarom startte ik mijn eigen praktijk om mijn kennis hierover door te kunnen geven en warme zorg te geven.

“Ieder mens heeft een eigen verhaal. Iedereen wil gezien en gehoord worden, echte aandacht is een van de grootste behoeftes. Ik kijk graag met je mee en geef tips voor meer verbinding.”

Naast het zelf geven van zorgmassages aan mensen met dementie en ouderen met een kwetsbare gezondheid, leer ik jou als mantelzorger ook graag hoe je zelf meer verbinding en ontspanning kunt creëren voor jezelf en degene voor wie je zorgt. En dat er ook naar jou als mantelzorger wordt gekeken! Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zich weer gezien voelt. Ik kijk met een frisse blik naar jullie unieke situatie.

Met een nuchtere kijk op dingen leer ik je denken in mogelijke oplossingen. Met een beetje humor te relativeren en te zorgen dat er voor jou en degene voor wie je zorgt nog hele mooie dagen komen.

Ik ben er niet alleen voor degene die jij zorg geeft, maar ook voor jou!

- Elkaar weer kunnen zien als mens, in plaats van alleen maar zorgen. -

© 2024 Cura Calda | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp & technische realisatie Sieronline B.V.